Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Győzelem ötletparádéval
  2008-02-14 17:30:55, csütörtök
 
  Győzelem ötletparádéval
2008. Február 14. 12:58

Ásót ajándékozott liberális ellenfelének

Halász Csilla - Heti Válasz

Fölényesen nyerte az időközi parlamenti választást Újbudán Rétvári Bence, a Fidesz és a KDNP jelöltje. A 28 éves politikus, aki a szavazatok 71 százalékát kapta, a jövőben a Kereszténydemokrata Néppárt frakciójában ül majd.

Nem kellett a kezét tördelnie izgalmában február 10-én, hogy bejut- e a parlamentbe.

- Azért nem éreztem úgy, hogy beleülök a készbe. Hiszen láttunk már arra példát, hogy az ellenfél minként próbálja érvényteleníteni a választást és elhúzni a mandátum betöltését.

- De ugye nem fordult meg a fejében, hogy az ellenfél nyerhet?

- Ebben a körzetben a baloldal 1990 óta nem nyert. Inkább a közöny ellen kellett küzdeni.

- Az első forduló érdektelenség miatt nem hozott eredményt. Ezt nem tartja kudarcnak?

- Míg a 2006-os Fidesz- KDNP szavazók 75 százaléka az urnákhoz járult, az MSZP- SZDSZ szavazótábornak csak a húsz százaléka. Vagyis öt MSZP- SZDSZ szavazóból négy otthon maradt. Ez azt mutatja, hogy a kormánypártiak, akik 2006-ban hittek az ígéreteknek, csalódtak.

- Ön viszont a második fordulóban több szavazatot kapott.

- Lelkes kampánycsapattal sikerült rábírni a támogatóinkat, hogy újra elmenjenek szavazni. De az is a kezünkre játszott, hogy az emberek úgy érezték: a képviselőn kívül másra is szavaznak.

- A kormánynak akartak üzenni?

- Rájöttek, hogy többről van szó, mint a kerület ügyéről. Ráadásul a két forduló között megkezdődött a népszavazási kampány, ez is hozzájárult, hogy többen voksoltak. A kormánypártok viszont most is ígérgettek, többek közt három hidat és a 4-es metró meghosszabbítását, miközben az első szakaszra sincs pénz. Ezt már a saját szavazóik sem hitték el.

- Ellenfelének, Lakos Imrének ásót ajándékozott, hogy megkezdhesse a metró-hosszabbítást. Ezt a lendületet a parlamentben is láthatjuk majd?

- Teljes mértékben. A KDNP-t sokan szürke pártnak, képviselőcsoportját nyugdíjas frakciójának tartják. Ezen a képen szeretnék erőmhöz mérten változtatatni. Rengeteg ötletet valósított meg eddig is az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), ezt szeretnénk most bevinni a parlamenti politikába. Ilyen fiatal képviselője 1947 óta nem volt a KDNP-nek, és azt tervezem, fellépésemmel a fiatalok számára is színesebb, izgalmasabb lesz a párt.

- Ennek jegyében blogot vezet. De miért egy liberális portálon?

- Feltűnt, hogy a Hírszerzőn csak egyfajta vélemény jelenik meg, gondoltam, ideje, hogy tegyünk az egyensúlyért. Azt akartam, hogy a liberálisok is észrevegyék: itt vagyunk. Ilyesmivel a Hírszerző olvasói még nem nagyon találkoztak, azt hitték, egy kereszténydemokrata azt sem tudja, hol kell bekapcsolni a számítógépet. Hát igenis van harminc év alatti kereszténydemokrata, látott már komputert, és a véleményét is meg tudja fogalmazni.

- Hányan kattintanak rá naponta?

- Meglepően sokan. Abból vettem észre, hogy olvassák, hogy a Hírszerző is többször hivatkozott az írásaimra.

- A parlamentben mivel kezdi?

- Vállalkozások szerveződnek arra, hogy magányos nyugdíjasoktól kicsalják a pénzüket, a vagyonukat, ez ellen fel kell lépni. Ezért javaslom, hogy vezessük be az idősügyi ombudsman intézményét. De az első és legfontosabb dolgom lesz, hogy tiltakozzak a fiatalok jövőjének elzálogosítása ellen. Emellett tovább szeretném vinni a kismamabérlet ügyét. Javaslatomra a Fővárosi Közgyűlés már ősszel elfogadta, hogy a gyesen lévők a BKV járatain kedvezményesen utazhatnak, valószínűleg áprilistól. De szeretném ezt más tömegközlekedési eszközökre is kiterjesztetni. Az újbudaiak számára pedig a legfontosabb a metróépítéssel kapcsolatos kártérítési felelősség kérdése, ezt az ügyet is a parlament elé viszem.

- Parlamenti szereplésében az IKSZ továbbra is támogatja meghökkentő ötleteivel?

- Igen, miként a kampányban is tette: a stáb sok lendületes ötlettel segítette a győzelmemet. Az elnöki posztot továbbra is megtartom. Hogy képviselő lettem, az az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség életében is változást jelent: több lehetőségünk lesz a nyilvános véleményalkotásra.

Forrás: hetivalasz.hu
http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=3&id=1229
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kampánycsapattal, érvényteleníteni, tömegközlekedési, szavazótábornak, kormánypártiak, metróépítéssel, ötletparádéval, nyugdíjasoktól, kiterjesztetni, kedvezményesen, elzálogosítása, érdektelenség, támogatóinkat, fellépésemmel, kismamabérlet, vállalkozások, szereplésében, hosszabbítást, kormánypártok, változtatatni, ellenfelének, szerveződnek, ajándékozott, megkezdhesse, frakciójának, parlamentben, népszavazási, megkezdődött, legfontosabb, valószínűleg, javaslatomra, lehetőségünk, frakciójában, egyensúlyért, számítógépet, tiltakozzak, időközi parlamenti, kezét tördelnie, ellenfél minként, mandátum betöltését, ellenfél nyerhet, baloldal 1990, közöny ellen, első forduló, 2006-os Fidesz-, urnákhoz járult, húsz százaléka, második fordulóban, kezünkre játszott, képviselőn kívül, kormánynak akartak, kerület ügyéről, Halász Csilla, Heti Válasz, Újbudán Rétvári Bence, Kereszténydemokrata Néppárt, Fidesz- KDNP, MSZP- SZDSZ, Lakos Imrének, Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, Fővárosi Közgyűlés,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Adakozás  Szabolcska Mihály – Ákác...  Őrizkednünk kell...  Reggel van  Facebookon kaptam  Erdőn  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Idő  Albert Einstein gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png ház  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Mi lenne ha  Minden harmadik...  Kaffka_Margit  Egy hatékony szolga  Elköszönt  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 19  Kerüld el az evangélium örömén...  Mi lenne ha  Örülök, hogy látlak!  képre írva  Radikális szeretet  Akarat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Sose bánj semmit  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Adakozás  Jó éjszakát  Adakozás  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Png kislány  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nevem  Sokan azt tartják  Reggel van  Egy lelki imádság  Julian Brass gondolata  Szívem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Nagyi telefonál  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alvó cicák  Még csak most kezdődik a nap  Makszim Gorkij gondolata  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Png fotel  Nem számIt  Esti kép  Tavaszi kép  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
időközi parlamenti, kezét tördelnie, ellenfél minként, mandátum betöltését, ellenfél nyerhet, baloldal 1990, közöny ellen, első forduló, 2006-os Fidesz-, urnákhoz járult, húsz százaléka, második fordulóban, kezünkre játszott, képviselőn kívül, kormánynak akartak, kerület ügyéről, népszavazási kampány, kormánypártok viszont, 4-es metró, első szakaszra, saját szavazóik, képen szeretnék, parlamenti politikába, fiatalok számára, liberális portálon, parlamentben mivel, idősügyi ombudsman, fiatalok jövőjének, kismamabérlet ügyét, gyesen lévők, újbudaiak számára, metróépítéssel kapcsolatos, elnöki posztot, nyilvános véleményalkotásra, kampánycsapattal, érvényteleníteni, tömegközlekedési, szavazótábornak, kormánypártiak, metróépítéssel, ötletparádéval, nyugdíjasoktól, kiterjesztetni, kedvezményesen, elzálogosítása, érdektelenség, támogatóinkat, fellépésemmel, kismamabérlet, vállalkozások, szereplésében, hosszabbítást, kormánypártok, változtatatni, ellenfelének, szerveződnek, ajándékozott, megkezdhesse, frakciójának, parlamentben, népszavazási, megkezdődött, legfontosabb, valószínűleg, javaslatomra, lehetőségünk, frakciójában, egyensúlyért, számítógépet, tiltakozzak, izgalmasabb, hozzájárult, találkoztak, ígéreteknek, észrevegyék, kártérítési, meghökkentő, kapcsolatos, liberálisok, győzelmemet, bekapcsolni, intézményét, kattintanak, képviselője, hivatkozott, parlamentbe, eszközökre, szeretnénk, szavazóból, parlamenti, áprilistól, hírszerzőn, választást, valósított, politikába, fogalmazni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.